26 Oktober
Brygghuset
AVSKALAT är festivalen med fokus på ekologiska & biodynamiska viner samt hantverksmässigt framställd cider. På plats presenterar några av Sveriges främsta importörer och producenter ärliga drycker med ett unikt utbud av produkter att provsmaka. Dessutom erbjuds även passande mat och utvalda delikatesser att äta på plats.
Den 26 oktober 2024 arrangerar vi den sjätte upplagan av AVSKALAT i Stockholm! Mitt i centrala stan, på Brygghuset, ett stenkast från Odenplan, bjuder vi in till en hel dag full av inspiration och smakupplevelser.
VIN-BATTLE & NATURVINSSKOLA 26/10
Utöver all dryck du kan prova från alla importörer och producenter på plats kan du även delta i en interaktiv vinprovning, ett Vin-Battle lett av Joakim Brage-Gumpert och Kristian Mirsch. Samt kostnadsfritt lyssna på Naturvinsskola med Mats-Eric Nilsson, författare till boken "Nyfiken på naturvin.
Mer info om ovan finner du under "Provningar" och "Så går det till" uppe i menyn.
Kom och botanisera, provsmaka och njut av dessa ärliga drycker - Varmt välkomna!
Läs mer om stundande festival under "så går det till"
Lördag 26 oktober 12.00-16.00 & 17.00-21.00
Tipsa en kompis om festivalen och gå tillsammans!
Tipsa en kompis om festivalen och gå tillsammans!
Vanliga frågor
Den viktigaste skillnaden mot både konventionella och ekologiska viner är att vinet dels är spontanjäst och dels att inga av vinindutrins alla tillsatser har använts, bortsett från en liten mängd sulfit i vissa viner. Läs mer här.
Det är cider som i princip uteslutande är gjord på äppelmust (eller päron), som har fått jäsa. Som en jämförelse innehåller nästan all ”cider” som säljs på Systembolaget endast 15 procent äppelmust. Resten är vatten, socker, tillsatser och aromämnen, dvs samma ingredienser som i läsk.
Genom att anmäla dig till vårat nyhetsbrev får du löpande uppdateringar angående kommande festivaler med mera.
LA BARONNE
I södra Frankrike, i Languedoc-Rousillon, ligger Château LaBaronne, mitt i ett fantastiskt ekosystem. Bergen som ligger i fonden bidrar till en speciell terroir och jordmånen representerar fyra geologiska epoker medkalksten och lera som främsta innehåll.
I vineriet används både ståltankar, cementägg, amforor ochekfat. Minsta möjliga påverkan gäller i övrigt och målsättningen är att skapaviner där ursprung och druva får tala – på ett friskt och fräscht, balanseratoch expressivt sätt.
Clement från La Baronne är i Göteborg på årets Avskalat! Och duhar chans att delta i speedtasting á 20 min – 4 viner + efterföljandefrågestund!
Kl. 13:00 & 14:30
Kl. 17:00 & 18:30
Plats bokas genom att skicka ett mail till elin@kvalitsviner.se alternativt på plats i mån av plats.
Pris: 150 kr
Betalning göra på plats med dryckeskuponger (6 st)
Avskalat i nyheterna
DN: Festival med fokus på naturvin
Läs merMitti: Naturvinsfestival tillbaka i Stockholm
Läs merÄkta Vara: Dags för festivalen Avskalat
Läs merGöteborg
Nästa upplaga av AVSKALAT arrangeras i Göteborg 1:a april 2023. Hemsidan uppdateras löpande med information.