INFO & BILJETTER

DATUM
Fredag 25 oktober.

ÖPPETTIDER
För en bättre festivalupplevelse har vi delat upp dagen i två pass för ett jämnare besöksflöde. Ni köper biljett till det pass under vilken tid ni önskar besöka AVSKALAT

Pass 1 kl. 13:00-17:00.
Pass 2 kl. 17:30-21:30. (Slutsålt)


PRIS
250 kr/biljett.
I biljettpriset ingår garderob samt 5 dryckeskuponger á 20 kr. Dessa kuponger erhåller du på plats i entrén till AVSKALAT. Vid första genomförandet av AVSKALAT sålde biljetterna slut så vi rekommenderar dig att köpa din biljett redan nu. I mån av plats går det även att köpa biljett på plats i entrén, men vi rekommenderar alltid förköp

ÅLDERSGRÄNS
20 år.

PLATS
Magasinet – Münchenbryggeriet
Söder Mälarstrand 25, Stockholm

HITTA HIT
Länk till karta.

SPEAKERS CORNER
I en separat avdelning av AVSKALAT presenterar vi ”speakers corner”. Här presenterar vi intressanta föreläsningar och spännande debatter.

Program – Pass 1

13.30 Varför får vi inte veta?
Björn Bernhardson berättar om Naturvinsguiden och namninsamlingen In vino veritas.

13.45 Fördelar och utmaningar att göra vin utan tillsatser
Erik Gabrielson, Mas Zenitude, är advokaten som för tretton år sedan sadlade om och blev naturvinsbonde i Frankrike. Han berättar kort om erfarenheter av att göra naturviner i Languedoc.

14.15 Från utskälld nyhet till naturlig vinnare
När Systembolaget 2012 samlade ett antal exklusiva lanseringar för att uppmärksamma det då relativt nya fenomenet naturvin blev det en av de mest utskällda lanseringarna någonsin. Idag ropar många på mer. Vad var det som hände, hur ser det ut nu och vad kan vi vänta oss framöver? Systembolagets inköpschef Fredrik Arenander delar en återförsäljares perspektiv.

15.00 Château Vadå
Varför det är lättare att bli lurad på Systembolaget än på Ica? Författaren och journalisten Mats-Eric Nilsson berättar.

16.00 Hantverkcider från Sörmland
Journalisten som blev ekologisk cidermakare vid Mälarens strand.

Program – Pass 2

18.00 Från utskälld nyhet till naturlig vinnare
När Systembolaget 2012 samlade ett antal exklusiva lanseringar för att uppmärksamma det då relativt nya fenomenet naturvin blev det en av de mest utskällda lanseringarna någonsin. Idag ropar många på mer. Vad var det som hände, hur ser det ut nu och vad kan vi vänta oss framöver? Systembolagets inköpschef Fredrik Arenander delar en återförsäljares perspektiv.

18.30 Cider i Mälardalen
Cidermakaren Johan Sjöstedt samtalar med cidermakaren Lena Ryberg Eriksson från Köpings musteri.

18.45 Finskt naturvin
Finland är inte ett av EU registrerat vinland. Så där kan inte vin framställas. Men Noita Winery i Fiskars gör naturvin på importerade druvor ändå. Simon McCabe är från England och talar därför engelska.

19.00 Château Vadå
Varför det är lättare att bli lurad på Systembolaget än på Ica? Författaren och journalisten Mats-Eric Nilsson berättar.

19.45 Naturvin från Alsace
Mats-Eric Nilsson intervjuar vinproducenten Pierre Dietrich. På engelska.

20.15 Svensk-amerikansk cider
Brad Sawicki och Tobias Eriksson från Brutes cider berättar om sin tillverkning. Föredraget är på engelska.